IKEA-varehuset på Furuset i Oslo. Foto: Chell Hill / Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0.

Også IKEA slutter seg til boikotten av Geelmuyden Kiese etter Hans Geelmuydens uttalelser, melder Dagens Næringsliv.

Forrige uke ble det klart at LO avbrøt samarbeidet med pr-byrået på grunn av Hans Geelmuydens uttalelser. Nå velger Ikea Norge å gjøre det samme.

– Vi har hatt et mangeårig samarbeid med GK, og flere av de dyktige medarbeiderne der, i form av en rammeavtale. Den velger vi nå å avslutte, med tremåneders oppsigelsesperiode i henhold til kontrakten. For Ikea er det viktig at alle våre samarbeidspartnere og leverandører opptrer i tråd med Ikeas retningslinjer og verdier. Vi har tidligere blitt sitert på hva vi mener om Hans’ uttalelser, som er en medvirkende årsak til av nå avslutter samarbeidet, sier kommunikasjonssjef Helene Løken i Ikea Norge til DN.

Den frie og utvungne meningsutvekslingen er altså ikke blant varehuskjedens verdier. Om den består, vil det ikke være IKEAs fortjeneste.

Den kollektive dumskapen man er vitne til nå om dagen, gjør det lettere å forstå hvordan flokkmentaliteten i sin tid kunne bære frem nazismen, da store deler av næringslivet også stod på den totalitære siden – så lenge det lønte seg.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.