Nasa har fått kritikk for at alle av byråets navngitte bygg har fått navn etter hvite menn. Nå døper Nasa om hovedkvarteret etter svart kvinne. Reuters / Tom Brenner / NTB Scanpix

Nasa døper om sitt hovedkvarter i Washington til ære for Mary W. Jackson, romfartsbyråets første svarte kvinnelige ingeniør.

Hovedkvarteret vil altså bære Jacksons navn.

– Mary W. Jackson var en del av en gruppe veldig betydningsfulle kvinner som hjalp Nasa med å få amerikanske astronauter ut i rommet, sier Nasa-sjef Jim Bridenstine.

Matematikeren Jackson ble først rekruttert til Nasa-forløperen Naca 1951, og ble senere Nasas første svarte kvinnelige ingeniør. Hun arbeidet i romfartsbyrået fram til 1985.

De siste årene i karrieren arbeidet hun for å hjelpe kvinner og minoriteter opp og fram i Nasa-systemet.

– Mary aksepterte aldri en status quo. Hun hjalp til med å bryte barrierer og bane vei for afroamerikanere og kvinner innen ingeniør- og teknikkvitenskapen, heter det i en uttalelse fra Bridenstine.

Jackson ble sammen med kollegene Dorothy Vaughan og Katherine Johnson kjent verden over da deres historie ble fortalt i boka og den Oscar-nominerte filmen «Hidden Figures», som kom ut i 2016.

Nasa har fått kritikk for at alle av byråets navngitte bygg har fått navn etter hvite menn.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.