Burnleys egenproduserte angrepsspiller, Jay Enrique Rodriguez, ble målløs på mer enn et vis, da hans lag tapte 0-5 for Manchester City, mandag kveld. Det som skjedde over stadion var mer interessant enn det som skjedde på banen. Foto: Skjermdump Burnley FC

22 knelende spillere med Black Lives Matter på sine drakter, tapte kampen om oppmerksomhet, da det det kom et fly over Etihad stadion i Manchester, der Manchester City møtte Burnley, mandag kveld.

Engelsk fotball har som kjent også blitt smittet av massehysteriet rundt BLM, men i mandagens oppgjør mellom Manchester City og Burnley var det over banen det mest interessante utspilte seg.

Ikke lenge etter antirasisme-markeringen kunne et småfly sees over arenaen i Manchester. Bak hang et banner med påskriften «White Lives Matter Burnley». Det skapte raskt reaksjoner, og allerede i pausen rykket Burnley ut på egne nettsider med en skarp fordømmelse av flystuntet.

«Burnley Football Club fordømmer på det sterkeste handlingene til de som er ansvarlige for flyet og det støtende banneret som fløy over The Etihad Stadium mandag kveld. Vi ønsker å gjøre det klart at de som står bak ikke er velkomne på Turf Moor», skrev klubben. (NTB)

Kampen? Den endte med 5-0 seier til hjemmelaget, Manchester City.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.