En artikkel fra NTB har tittelen «Mann voldtok og mishandlet kona over flere år – risikerer forvaring».  Det er en av mange saker hvor volden har en ekstra kontrollknapp gjennom kultur og segregering fra det norske samfunnet.
 
NTB skriver om 37-åringen fra Oslo som er tiltalt for å ha «sikret seg samleie ved vold». Det er først når vi kommer til opplysningen om at hun ble nektet å gå på norskkurs at vi ser at dette handler om familievold i et innvandrermiljø. En oppsummering av såkalte hendelser som pågikk i 12 år sier lite om den rå volden. Fra NTB:
 

Mandag begynner rettssaken mot en 37 år gammel mann som er tiltalt for en rekke voldtekter og mishandlinger av sin daværende ektefelle gjennom tolv år.

37-åringen fra Oslo er tiltalt for å ha sikret seg samleie ved vold eller truende atferd ved flere anledninger, forsøk på det samme, samt for en rekke tilfeller av fysisk mishandling, og brudd på besøksforbud.

Hendelsene begynte allerede dagen etter bryllupsfesten i 2006, og fortsatte gjennom tolv år i parets bolig på Oslos østkant.

Retten skriver også at «han kontrollerte hvilke klær hun fikk ha på seg, hvor hun fikk gå, hva hun fikk gjøre, og hvem hun fikk ha kontakt med, herunder nektet han henne å være sammen med venner og gå på norskkurs.»

Den siste hendelsen som er nevnt i tiltalen stammer fra 22. mai 2018, da han tok kvelertak på ektefellen og truet med å drepe henne. Mannen fikk besøksforbud 20. september 2018, men tok gjentatte ganger kontakt med kvinnen.

Retten har lagt ned påstand om forvaring for mannen, samt opprettholdelse av besøksforbudet. Det er satt av fem dager til rettssaken i Oslo tingrett.

Når vi leser igjennom tiltalepunktene med detaljer, så kommer den uhyrlige volden frem på en helt annen måte. Beskrivelse av anale, orale og vaginale voldtekter, slag og spark og hvordan han truet henne med å utsette hennes mor og søster for seksuelle overgrep. Den detaljerte tiltalen på tre sider er hjerteskjærende lesing.

Navnene på tiltalte og fornærmede viser at de begge tilhører en annen etnisitet og kultur enn den norske. Adressen de to bodde på ligger i Groruddalen.

Saken starter i Oslo tingrett mandag 22.6.20.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.