Den britiske forfatteren J.K. Rowling er mest kjent for sine bøker om Harry Potter, en fantasiverden som fengslet store og små lesere over hele verden. Men, når hun nå har dristet seg til å kritisere LHBT- og transbevegelsen, åpnet deg seg en vel så fantastisk, for ikke å si fanatisk verden. Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/NTB Scanpix

J. K. Rowling, forfatteren og skaperen av Harry Potter-universet, forvillet seg inn i en av de mest skrullete avkrokene på Twitter da hun påstod at det er kvinner som får mensen.

Rowling reagerte på en artikkel som tok til orde for å bedre vilkårene for «mennesker som menstruerer» («people who menstruate») etter at koronakrisen er over, og der illustrasjonen var av en kvinne som holder en menstruasjons-brosjyre foran en mann. Videre heter det i artikkelen at «jenter, kvinner og «gender non-binary persons» menstruerer. Hvorfor kaller man dem ikke bare kvinner, spurte Rowling.

Og snakk om at hun fikk svar på tiltale:

Rowling gjorde noen hederlige forsøk på å svare.

Selv om hun også fikk (og får) støtte (tweeten er onsdag kveld retwitret av over 44000 og likt av nesten dobbelt så mange), er reaksjonene et gløtt inn i en gal verden. Mange av reaksjonene kan sees her, også av dem som ikke har eller bruker Twitter.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.