Sakset/Fra hofta

Fra fotvask-seremonien i Cary, North Carolina. Kvinnen i hvit skjorte er politibetjent, tilsynelatende er hun ikke-hvit. Foto: @JasonFuhrmann3 / Twitter.

Det er ikke lenger nok å gå ned på kne. I North Carolina utspant disse scenene seg lørdag: Hvite mennesker – inklusive flere politifolk – vasket svartes føtter.

Hvite liberalere i USA overgår hverandre i selvfornedrelse og underdanighet for Black Lives Matter-aktivistene. Lørdag stod de i kø for å kopiere en scene fra Bibelen, det vil si de stod ikke; de knelte i kø.

Foto fra Facebook. Helt til venstre to politifolk som kneler i kø for å vaske føtter. Også kvinnen i hvit skjorte er politibetjent.

Seremonien foregikk i forbindelse med en antirasistisk marsj i Cary i North Carolina lørdag, skriver Daily Mail.

Ritualet innebar at flere hvite gikk ned på kne og vasket to svarte, trolig afroamerikanske, pastorers føtter. På videoen (under) kan man se at også tre politifolk deltok i fotvaskingen.

Fotvask er et religiøst rituale som praktiseres av mange kristne verden over, med henvisning til Jesu eget eksempel. En symboltung handling hvor Jesus gjorde seg selv til tjener da han vasket disiplenes føtter.

 

Kjøp Klanen her!