Erna Solberg og Torbjørn Røe Isaksen på vei til Høyres sentralstyremøte på Gardermoen i september 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Torbjørn Røe Isaksen (H) har ledet et utvalg for å komme med innspill til ny innvandringspolitikk, og på mandag skal han presentere resultatet for sentralstyret, før det går på høring i partiet.

Aftenposten har fått ministeren til å lekke noen av konklusjonene:

Han sier utvalgets mål er en forutsigbar og bærekraftig asyl- og flyktningpolitikk som skaper færre konflikter og som kan stå seg i flere tiår.

– Vi må bare erkjenne at et høyt press mot Europas grenser ikke er et engangstilfelle. Noe tilsvarende flyktning- og asylkrisen i 2015 kan raskt komme tilbake. Norge kan ikke de neste 30 årene ha det samme nivået på innvandring som vi har hatt siden 1990.

Han sier Norge ikke kan håndtere globale kriser ved å åpne dørene for alle.

– Vi må ha kontroll på grensene. Vi må ha et system som sikrer at vi kan hjelpe, men unngå en innvandringspolitikk som ikke er bærekraftig over tid.
(…)

– Vi har ikke utarbeidet alle detaljene, men det er gode argumenter for at både familiegjenforeninger og retur til hjemlandet bør inkluderes i et måltall. Samtidig tar vi til orde for langt mer bruk av midlertidig opphold, og flere oppmuntringer til dem som returnerer, sier Isaksen.

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.