Bank of England- Foto: Toby Melville/Reuters/Scanpix

Bank of England ber bankene forberede seg på at forhandlingene om en handelsavtale mellom EU og Storbritannia ikke fører fram.

– Muligheten for at forhandlingene mellom Storbritannia og EU ikke munner ut i en avtale er ett av flere utfall britiske banker må forberede seg på i månedene som kommer, heter det i en uttalelse fra den britiske sentralbanken.

Ifølge Sky News har sentralbanksjef Andrew Bailey kontaktet flere banktopper og bedt dem om fortgang i forberedelsene for en fremtid uten en avtale når overgangsperioden etter brexit går ut ved nyttår.

– Det er en grunnleggende del av bankens oppdrag å forberede det britiske finansvesenet på enhver risiko det kan stå overfor. Som en del av dette møter sentralbanksjefen ledelsen i britiske banker med jevne mellomrom, heter det fra Bank of England.

Denne uken pågår den fjerde runden i forhandlingen om det fremtidige forholdet mellom EU og utmeldte Storbritannia. Begge sider har beklaget seg over manglende fremdrift i de tidligere rundene. Det er ingen som venter noe gjennombrudd denne uken heller.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.