Seniorforsker ved Frischsenteret, Simen Markussen under NHOs årskonferanse. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

To av tre permitterte under koronakrisen jobber i bransjer som ikke ble pålagt å stenge på grunn av smitteverntiltak, melder E24.

Sammen med kolleger ved Frischsenteret har seniorforsker Simen Markussen sett på hvem som har blitt rammet av permitteringer de første ukene under koronavirusutbruddet.

Markussen mener endringene i permitteringsregelverket i kombinasjon med kontantstøtteordningen har gjort det lite lønnsomt å holde folk i jobb dersom omsetningen gikk ned i perioden under korona.

Han etterlyser en modell som kunne gjøre det mer lønnsomt å holde folk i arbeid.

– Man kunne tenkt seg at kontantstøtten ble knyttet til at man beholdt de ansatte. Jeg skjønner at det var akutt behov for å gjøre noe for de virksomhetene som måtte stenge, men ikke et like akutt behov for dem som ikke ble direkte berørt, sier Markussen til E24.

Da regjeringen i midten av mars foreslo å endre permitteringsregelverket, la den på usikkert grunnlag tall fra finanskrisen til grunn. I løpet av de neste dagene kom en voldsom økning i antall permitterte.

 

 

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.