Et Lufthansa-fly letter fra Tegel-flyplassen i Berlin. Foto: Ximeg / Wikimedia Commons.

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner.

Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet. Om lag 700 av selskapets 760 fly står på bakken og passasjertrafikken i april var redusert fra 350.000 til under 3.000 daglig.

– Utkastet, som er ikke endelig, vil gi stabiliseringstiltak til en verdi av opptil 9 milliarder euro, deriblant 3 milliarder i form av lån fra den offentlige investeringsbanken KfW, opplyste selskapet i en pressemelding torsdag.

Det tyske føderale stabiliseringsfondet WSF vil også gå inn med 20 prosent eierandel i tillegg til en konvertibel obligasjon tilsvarende en eierandel på 5 prosent «og én aksje». Dette vil gi regjeringen et blokkerende mindretall dersom en tredjepart skulle forsøke å overta selskapet.

Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling internt i den tyske regjeringen. Det vil også være første gang siden 1997 at den tyske staten går inn på eiersiden i Lufthansa.

(©NTB)

 

Kjøp «Klanen» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.