Den tyske staten blir deleier i Lufthansa de neste årene hvis aksjonærer og konkurransemyndigheter godkjenner en redningspakke verdt nær 100 milliarder kroner.

Redningspakken er på om lag 9 milliarder euro, drøyt 98 milliarder kroner, bekrefter selskapet og regjeringen mandag ettermiddag.

Avtalen innebærer at regjeringen kjøper en aksjeandel på 20 prosent i selskapet for drøyt 3,2 milliarder kroner. Staten får dessuten to styreplasser.

– Før koronaviruspandemien var selskapet driftsmessig sunt og lønnsomt, og det hadde gode fremtidsutsikter, heter det i en uttalelse fra det tyske økonomidepartementet.

Redningspakken må nå godkjennes av EU-kommisjonen, flyselskapets eiere og flere organer i Berlin.

Den tyske regjeringen har forhandlet med flyselskapet i flere uker, og krisehjelpen vil bestå av både statlige investeringer og lån.

Staten skal trekke seg som aksjonærer i selskapet innen utgangen av 2023, ifølge Lufthansa.

Rundt 90 prosent av Lufthansas fly er satt på bakken som følge av koronapandemien, og selskapet har opplyst at de taper nærmere 9 milliarder kroner i måneden.

Flyselskapet har 138.000 ansatte og titusenvis av arbeidsplasser er i fare som følge av krisen.

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.