Fra en demonstrasjon i Berlin den 7. september 2019. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

Den tyske Forbundsdagen har torsdag bestemt at det heretter skal være straffbart å krenke EU-flagget eller EU-hymnen i Tyskland. Den som for eksempel måtte tenne på EU-flagget, risikerer bøter eller opp mot tre års fengsel, opplyser Der Spiegel.

Tidligere har det med unntak for spesielle omstendigheter kun vært straffbart å krenke Tysklands flagg, opplyser det tyske nyhetsmagasinet. Nå utvides forbudet til å gjelde andre staters flagg samt EU-flagget. Forbudet omfatter også politiske demonstrasjoner.

«Brenning av flagg har ingenting med fredelig protest å gjøre», sier Tysklands justisminister Christine Lambrecht (SPD). Det skaper «hat, sinne og aggresjon» og sårer mange menneskers følelser.

AfD mener forbudet er er overdrevent inngrep i ytringsfriheten og den kunstneriske friheten, og gikk imot å gjøre det straffbart å krenke EU-symboler.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.