SV-politiker Lars Haltbrekken vil ha fire nye år. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

SV-politiker Lars Haltbrekken har siden han ble valgt inn på Stortinget i 2017, vært SVs fremste talsmann i klima-og miljøsaker. Nå varsler han at han ikke har tenkt å gi seg med det første.

Det er NTB som melder at Lars Haltbrekken ønsker å bli gjenvalgt på Stortinget, og ta en ny periode fra høsten 2021.

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken har gitt Trøndelag SVs nominasjonskomité beskjed om at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

Det bekrefter Haltbrekken overfor avisen Nidaros mandag.

– Det stemmer. Jeg har sagt til nominasjonskomiteen at jeg stiller meg disponibel for fire nye år, sier han.

Haltbrekken har vært stortingsrepresentant siden 2017 og sitter i energi- og miljøkomiteen. Han trekker fram klimapolitikken som den viktigste grunnen til at han ønsker gjenvalg.

Han var leder i Norges Naturvernforbund fra 2005 til 2016, da han trakk seg for å stille til Stortinget for SV. Haltbrekken ble valgt til leder i Norges Naturvernforbund i 2005, og har vært sterkt fremme i klimadebatten i samfunnet siden det.

Klimadebatten er sterkt knyttet opp mot naturvitenskap på høyt nivå. Haltbrekken har sin utdannelse fra videregående skole i Trondheim (Adolf Øiens skole).

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Det er enkelt å støtte Document – bruk Vipps:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.