Rødts stortingsrepresentant fra Hordaland, Sofie Marhaug, som også sitter i energi- og miljøkomiteen, går hardt ut mot at regjeringen nå åpner for nye runder om vindkraft på land. Også SVs Lars Haltbrekken er kritisk.

– Aasland går til krig mot folk og naturen når han nå ber NVE ta opp konsesjonsbehandlinga av vindkraft. Kommunene skal være med på laget, sier han, men med en produksjonsavgift på vindkraft som går til kommunene, presser han fattige kommuner til å akseptere naturrasering. Dette kan vi ikke akseptere, sier Marhaug.

– Vi trenger en plan for oljeomstilling, ikke en plan for klimakatastrofe, som er det Aasland legger fram i dag, sier hun. (NTB)

Også SVs klimapolitiske talsmann Lars Haltbrekken reagerer:

– Om vi skal ha vindkraftutbygging på land, må det skje på en helt annen måte, sier han.

– Vi kan ikke tillate nye store inngrep i vår sårbare natur, og det må på plass uavhengige miljø- og naturvurderinger. (NTB)

Gassproduksjon med kontraster

Parallelt med den sterkt kritiserte gjenåpningen av vindkraftkonsesjoner, kommer det nyheter fra fossil-industrien i Nordsjøen:

Neptune Energy og deres partnere dobler gassproduksjonen fra Duva-feltet i Nordsjøen i samarbeid med norske myndigheter.

– Den økte produksjonen er nok til å varme opp ytterligere 350.000 britiske hjem per dag, sier administrerende direktør i Neptune Energy Norge, Odin Estensen. (NTB)

Les også:

Regjeringen åpner for mer vindkraft på land

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.