Nytt

NRK-huset på Marienlyst i Oslo. NRKs årsregnskap viser at rikskringkastingen tapte 206 millioner kroner i 2019. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Av NRKs årsregnskap for 2019 går det frem at rikskringkastingens årsresultat for fjoråret ble på hele 206 millioner kroner i tap. I en melding skriver NRK at det i hovedsak skyldes «ekstraordinære kostnader knyttet til avvikling av NRKs lisensavdeling og nedbemanning av nærmere 100 ansatte ved avdelingen».

2019 ble det siste året med lisensavgift, og fra 2020 er NRK 100% finansiert over statsbudsjettet. Alle er med andre ord tvunget til å betale for NRK.

Videre fremgår det at 89 prosent av befolkningen hver dag brukte ett eller flere tilbud fra NRK i 2019.

– NRKs oppdrag er å oppfylle sosiale, kulturelle og demokratiske behov i samfunnet. Vi skal tilby innhold som folk i Norge velger fordi de opplever at det angår dem, at det gir gjenklang i deres liv og virkelighet. Hele 89 prosent av befolkningen valgte hver eneste dag ett eller flere av NRKs tilbud. Det er to prosentpoeng opp fra 2018 og den høyeste dekningen vi har målt noen gang, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.