Et lite norsk selskap basert i Oxford, BerGenBio, er blitt plukket ut for å delta i kliniske tester i Storbritannia. Kreftmedisinen Bemcentinib ble opprinnelig utviklet mot kreft. I tester viser det seg at den også hindrer coronaviruset i å trenge inn i cellene og stanser virusets evne til å skru av kroppens antivirusforsvar. Bemcentinib kommer i pilleform.

– Vi er blitt plukket ut av britiske myndigheter, ja, de vil bruke vårt medikament, og vi er først ut i et forsøk som omfatter i alt seks medikamenter som skal testes for å se om de har effekt mot covid-19, sa finansdirektør Rune Skeie.

Administrerende direktør Richard Godfrey sier at medikamentet dreper viruset i laboratorietester:

 ‘I’m expecting something bigger because it’s so different to anything else that’s been tried. We are stopping the virus surviving.’

‘When the drug was used in the laboratory on live SARS-Cov-2 – the coronavirus that causes Covid-19 – it showed ‘some very big effects that dwarf what I’ve seen’ from other drugs.

Adm.Dir Richard Godfrey ringer med bjella bom markerer at BerGenBio noteres på Oslo Børs fredag 7. april 2017.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bergenbio-aksjen spratt til himmels på Oslo Børs sist uke.

Arctic-analytiker Pål Falck sier at Bemcentinib har et interessant utgangspunkt siden det allerede er vist at legemiddelet er godt tolerert i mange hundre pasienter.

– Dette gjør at testingen kan gå direkte inn i en fase 2 studie og dermed kutte ned utviklingstiden betydelig, sier han til E24.

Resultatene av testingen forventes i slutten av juni.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.