Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier set er mye Forsvaret trenger som nå kan kjøpes inn tidligere for å redde bedrifter over koronakneika. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Bedrifter som har Forsvaret som en viktig kunde sliter når store kontrakter avsluttes. Nå svikter også det sivile markedet, og Sp mener Forsvaret kan bidra.

– Det er mye Forsvaret trenger som nå kan kjøpes inn tidligere, sier leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet til Aftenposten.

Han mener regjeringen sammen med forsvarssektoren kan finne ut hvilke prosjekter som kan fremskyndes og som kan gi økt aktivitet i Norge.

De 21 bedriftene i Totalforsvarsgruppen i Hedmark og Oppland er blant dem som håper at Forsvaret skal fremskynde vedlikehold og nyanskaffelser som kan gi oppdrag, skriver avisen.

Vedum viser til at Forsvaret skal bruke 20 milliarder kroner på materiellinvesteringer og bygg og anlegg i år og peker på at oppgradering eller innkjøp av lastebiler og stridsvogner og innkjøp av reservedeler kan hjelpe bedriftene ut av koronakrisen.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier han har gitt forsvarssjefen og departementet i oppdrag å finne ut hvordan næringslivet kan aktiviseres.

– Det går på vedlikehold av materiell og bygninger. Det går også på å forsere innkjøp, sier han til Aftenposten.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.