Nytt

En folketom Brooklyn Brigde på Manhattan i New York, 10. april, 2020. Foto: Eduardo Munoz/ Reuters /NTB Scanpix

De offentlige skolene i New York City vil holde stengt og ikke åpne igjen før i september, sier ordfører Bill de Blasio i følge Wall Street Journal. Skolene har vært stengt siden 16. mars og vil ikke åpne før neste skoleår begynner.

Fra 23. mars gikk skolene over til fjernundervisning av ca 1,1 millioner elever. De offentlige skolene i New York City er den største skolekretsen i USA, og tiltaket innføres selvsagt av hensyn til elever og lærere og for å hindre spredning av korona-viruset.

Kriminaliteten går ned

I de amerikanske storbyene synker kriminaliteten sterkt.

I New York så sank forbrytelser som drap, voldtekt, ran, innbrudd, overgrep, og biltyveri  med 12% fra februar til mars.

– Det er mye færre muligheter for kriminelle å dra nytte av, sier Joe Giacalone, en tidligere sersjant for politidepartementet i New York, som nå underviser ved John Jay College of Criminal Justice. De fleste innbruddstyver venter på at du forlater huset. (Fox)

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!