Jøder i Vesten føler seg stadig mer utrygge etter Hamas-terroreren 7. oktober. Mange steder har foreldre vært nødt til å holde jødiske elever hjemme fra skolen og intensivere sikkerheten på skoler som allerede hadde skuddsikre vinduer. I Storbritannia valgte flere jødiske skoler å holde stengt i tiden etter massakren Hamas utførte i Israel.

En jødisk mor i Manchester fortalte at politipatruljer i området hennes har økt.

«De har satt på plass ekstra sikkerhet, kansellert skoleturer og de sørger for at alle dører er låst i løpet av dagen,» sa hun.

«Det mest skremmende med det er at det er folk på gatene i Manchester som aktivt feirer jødenes død.»

I New York fikk jødiske studenter ved Cooper Union College føle hvordan Palestina-mobben holder dem ansvarlige for at Israel vil beskytte sine innbyggere fra å bli massakrert av Hamas:

De jødiske studentene måtte søke tilflukt i biblioteket i en halv time:

Ved George Washington Universitet brukte studentene projektor på veggen av biblioteksbygningen for å få frem sitt budskap om å fjerne Israel, skriver BBC:

Biblioteket ved unitversitetet er donert av et jødisk ektepar, Estelle og Melvin Gelman, og åpnet i 1973.

Ledelsen ved universitetet beklager hendelsen, men inkluderer samtidig islamofobi i sin beklagelse:

«Jeg vil fortsette å understreke viktigheten av respekt og omsorg for hverandre. Til tross for våre mange forskjeller, er vi ett GW-samfunn, og vi må stå samlet mot antisemittisme og islamofobi, så vel som alle former for trakassering, diskriminering og vold.»

 

Sist fredag, 15. oktober, kalte historeprofessor, Russell Rickford, ved Cornell University i New York Hamas-terroren som «spennende»:

Tre dager senere ba professoren om unnskyldning, og sa han var lei seg «for det forferdelige ordvalget jeg brukte». Han ble permittert to dager etterpå og skal ikke undervise resten av semesteret.

Claudia Tenney, en republikansk kongresskvinne, sa at Rickfords permisjon var utilstrekkelig, og at han må trekke seg fra stillingen.

«Etter at jeg sendte et brev til Cornell-president Martha Pollack og krevde at professor Russell Rickford skulle trekke seg for sine antisemittiske kommentarer, har han tatt permisjon,» skrev hun på X.

 

Daily Mail

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.