En student ved Cornell University er pågrepet av politiet etter grove trusler som blant annet inneholdt drapstrusler og terrortrusler mot jøder. Bølgen av jødehat i USA har aldri tidligere vært så høy.

Patrick Dai (21) er student ved Cornell, N.Y, som tilhører Ivy League og i mange år har vært ansett som en av verdens fremste universiteter, rangert som nummer 16 i 2023. Dai la ut grove trusler mot jøder på sosiale medier.

Han skrev blant annet hvordan han planla å drepe enhver jøde han så på campus, ifølge statsadvokatens kontor i New Yorks nordlige distrikt.

Dai sa også at han planla å gjennomføre en masseskyting i en spisesal som for det meste serverer kosher mat, skriver Wall Street Journal.

FBI arresterte Dai på campus tirsdag. Ifølge påtalemyndighetene risikerer han 5 år i fengsel og en bot på 250.000 dollar. Dai skal trolig i retten i kveld, amerikansk tid.

Jødiske samfunn over hele landet opplever kraftig økningen i trusler og vold mot dem siden krigen startet etter at terrorister fra Hamas invaderte Israel 7. oktober og slaktet sivile i ren blodtåke. Universitetene har vært et arnested for protester, ikke mot slaktingen av sivile i Israel, men mot Israel og jøder.

At dette også foregår på de absolutte toppuniversitetene viser hvordan akademia forfaller i USA. De har samme holdning som Dagbladet: Uansett: Israel har skylda.

Dagbladet på lederplass: – Uansett: Israel har skylden

FBI-direktør Christopher Wray fortalte senatorene i en høring tirsdag at antisemittiske trusler i USA har nådd historiske nivåer, og at krigen har ført til en økt trussel om terrorangrep i USA.

USAs justisminister Merrick Garland sier at arrestasjonen av Dai viser at Justisdepartementet tar truslene mot jøder på alvor.

Dai ble umiddelbart suspendert fra Cornell, som sier de er sjokkerte over «disse forferdelige, antisemittiske truslene og mener at de bør straffeforfølges i det fulle omfang av loven».

Men også førsteamanuensis Russell Rickford ved Cornells historieavdeling har deltatt i demonstrasjonene for palestina og uttrykt noe som kan tolkes som hyllest av Hamas. Han beskrev det som hadde skjedd som noe begeistrende og skapte entusiasme. (It was excilarated. It was energizing).

Ikke overraskende beskrives Rickford som en aktivist. Hans forskning fokuserer på den svarte radikale tradisjonen og på svart liberal kultur etter andre verdenskrig.

Pickford fikk senere sterk kritikk av universitetets ledelse i en uttalelse.

«Dette er en forkastelig kommentar som ikke viser noen som helst hensyn til menneskeheten».

Flere politikere kreve at Pickford skulle få sparken. 21. oktober ble det klart at han blir suspendert uten lønn, i første omgang i ett semester.

Også New Yorks guvernør Kathy Hochul (D) sier det er nulltoleranse for antisemittisme, men føler deg nødvendig å legge til islamofobi og alle former for hat i samme slengen.

Kommentarfeltet er interessant lesning, og alle kommentarene jeg har lest er kritiske til Hochul. Hun blir blant annet selv anklaget for å skape har ved å kreve Diversity, equity, and inclusion (DEI) på alle skoler som får offentlige midler. Andre nevner hennes opptreden overfor de som nektet å ta vaksinen.

En tredje peker på at de som står bak demonstrasjonen og trusselen mot jøder er hennes egne velgere. Dette er trolig hvorfor hun sammenligner jødehat med det latterlige begrepet islamofobi.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.