Glock 20, 10 mm pistol. Illustrasjonsfoto: Heinz-Peter Bader/ Reuters / NTB Scanpix

Tre menn i 30-årene er pågrepet av politiet i Oslo etter at de skal ha truet flere personer med et våpen på Grünerløkka natt til torsdag.

Politiet fikk ved 2.15-tiden melding fra flere om at en guttegjeng gikk rundt på Grünerløkka i Oslo med et replikavåpen. Flere skal ha blitt truet og oppfattet situasjonen som skummel og alvorlig.

– En patrulje dro opp til stedet, men da var gjengen borte. Litt senere traff de på tre menn som kunne stemme med beskrivelsene som var gitt, et stykke unna, like ved legevakta, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at politipatruljen fant et naturtro replikavåpen et stykke unna der de tre ble pågrepet og at dette våpenet trolig ble kastet vekk da politiet nærmet seg.

– Det er umulig for folk å se om det dreier seg om et ekte våpen eller ikke, så det å peke rundt på folk i byen med noe slikt er alvorlig, sier Pedersen.

De tre mennene er alle i midten av 30-årene og godt kjent av politiet. Saken vil bli videre etterforsket.

 

Kjøp Klanen her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.