Den tyske utenriksminister Heiko Maas klager over at så få EU-land vil ta imot barn fra Moira-leiren på Lesbos. Det er bare Tyskland og Luxembourg så langt. Man undres over den tyske regjerings umusikalitet. Midt i en pandemi henter man barn man ikke aner sykdomshistorien til. Fra NTB:

– Bortsett fra Luxembourg er vi det eneste landet som er villige til å ta inn barn, sier Maas i et intervju med kringkasteren RTL.

Han legger til at de ikke ønsker å vente mer på andre og tar grep nå. Maas uttrykker håp om at flere andre EU-land vil følge etter.

Den tyske regjeringen har besluttet å ta inn 350–500 mindreårige som er i leirene uten foreldre sine, i løpet av de kommende ukene. Den første gruppen på 50 skal etter planen ankomme neste uke, og de vil bli satt i karantene i to uker i delstaten Niedersachsen.

Luxembourg samarbeider med Tyskland om flyet som skal hente dem, og landet skal selv ta inn 12 personer. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Scanpix

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.