Inngangspartiet til Sahlgrenska universitetssykehus i Gøteborg, Sveriges største sykehus. Foto: Sahlgrenska

Personalet ved Sveriges største sykehus, Sahlgrenska universitetssykehus i Gøteborg er nå pålagt å jobbe uten munnbind. De ansatte protesterer,men svenske sykepleiere forteller om forferdelige forhold. Enkelte ansatte har kjøpt seg regnfrakk for å beskytte seg selv.

Sahlgrenska har over 17000 ansatte, og er med det Sveriges største sykehus. Onsdag fikk de ansatte beskjed om å jobbe uten munnbind, stikk i strid med alle, også svenske, helsemyndigheters anbefaling. De spurte om årsaken.

– «Det behövs inte». Vi frågade varifrån direktiven kom och varför. Vi påtalade att det här är ett akut problem och vi behöver ha svar på de här frågorna nu, säger Isabelle Yalcintas, skyddsombud för kommunal.

Men det er ikke stort bedre andre steder i Sverige. Expressen har en skremmende artikkel om hva som skjer i nabolandet. Det er ikke rart at utenlandske medier har omtalt det som nå skjer i Sverige som russisk rulett.

De kämpar mot corona på svenska sjukhusen: ”Skräck”

Överläkaren Clara Strömberg, 61, har köpt en regnrock för att få tillräckligt skydd.

Intensivvårdssjuksköterskan Katja Fogelberg, 46, jobbar 17 timmar i sträck med personer som kan dö – om hon lämnar dem i en sekund.

Sjuksköterskan Emma Nilsson, 23, väntar på anstormningen som ska komma.

Sverige har per fredag morgen registrert 77 døde av koronaen, men 200 er under intensiv behandling. Ikke rart Sahlgrenska søker etter folk.

Med anledning av pågående pandemiutbrottet covid-19 har vi ett akut behov av extra personal. Har du vårdbakgrund tar vi gärna emot din hjälp och vi snabbrekryterar just nu för timanställning. Vårt största behov just nu är personer med erfarenhet av intensivvård med start omgående. Dessa ansökningar kommer att prioriteras, men även andra ansökningar är givetvis mycket välkomna. (Sahlgrenska)

Les også: Sverige har fem ganger flere virusdøde enn Norge

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.