Redd Barna ber regjeringen øke bistandsbudsjettet og øke antallet kvoteflyktninger til 5000! Å fremme et slik forslag nå er ansvarsløst, sier Christian Tybring- Gjedde (Frp).  Birgitte Lange er generalsekretær i Redd Barna. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I disse korona-tider hvor nesten halvparten av nordmenn er bekymret for økonomien, hvor konkurser står i kø, hvor små bedrifter går dukken, arbeidsledigheten øker, og oljeprisen og krona raser nedover, er det etisk riktig og solidarisk å kaste enda mer penger etter prosjekter vi knapt ser nytten av?

Vi har regjeringen som nå tar initiativ til et eget koronafond via FN. Og vi har Redd Barna, som nå vil øke antallet kvoteflyktninger til 5000 ! Å fly folk til Norge er den dyreste form for «hjelp» vi driver med pr hode,

Det er kanskje bare de som er i offentlig sektor, som ikke bekymrer seg for å fortsette å øse ut av fellesskapets midler?  Redd Barna er i likhet med regjeringen også finansiert av det offentlige. I tillegg til at førstnevnte muligens har noen bidragsytere igjen som ikke har forlatt skipet.

De som er lønnet av det offentlige og ikke er permittert om dagen kan tydeligvis drive «business as usual».  Det er nok ikke de som ligger våken om nettene og lurer på hvordan de skal klare å betjene lån og løpende utgifter i tiden som kommer. De er rett og slett usolidariske med folk som attpåtil lønner dem ved å gå inn for hemningsløs bruk av fellesmidlene nå.

Det er altså ikke FN som ber oss om å opprette et internasjonalt korona-fond, men initiativet kommer fra Norge selv.  Kan vi få tall på bordet ad hvor mange millioner/milliarder regjeringen og største delen av Stortinget ønsker å bruke her?

Hverken NTB eller NRK melder om hvor stort beløpet er. Best å skjule det for folk flest kanskje? Hvordan var det Sanner? Var det ikke slik at de eldre var en kostnad? Og det var før koronaen..Men korona-fond i FN regi, det har dere råd til? Hvordan kan det henge sammen?

I det store pengesluket som heter FN, hvor vi gir og gir og det aldri blir nok, skal vi også i en krisetid landet ikke har sett maken til siden 2. verdenskrig også stå første i køen og be om å få gi bort mer penger? Nå har både statsministeren og miljøvernministeren allerede fått FN-oppdrag. Er det KrF som nå også søker jobb i New York med nordmenns skattepenger? Siden utviklingsminister Dag-Inge Ulstein KrF, ser ut til å være «julenissen» her.

En annen aktør som også sitter i trygg offentlig subsidiert posisjon er Redd Barna, som tidligere var en troverdig organisasjon. Men de senere år har de satt seg fore å hjelpe såkalte barn med langt framskreden skjeggvekst og null id-papirer å komme til Europa.

Redd Barna har forlengst sviktet sin rolle som er å ta seg av verdens lidende barn. Det er ikke jenter som blir giftet bort og voldtatt fra de er 9 år som de prioriterer å få til trygge familier i Norge. Nei, Redd Barna setter mye inn på å redde voksne menn.

Eller enda verre; med sine prioriteringer bidrar Redd Barna til trafficking og at familier sender ut en sønn som «anker», slik at resten av familien skal kunne komme etter.  Denne praksisen ble avslørt ved de tragiske drapene i Trondheim. Da ble det synlig for all verden, at de «enslige asylbarna», ikke var så enslige likevel. » De to afghanske guttene som ble drept hadde opp til flere søsken, samt  mor og far.

Familien ble først synlig da sønnene ble drept. Og sannelig brukte de ikke sønnens død til å selv komme seg til Norge. Støtte til en slik tragisk praksis er det Redd Barna har gjort seg til talerør for de siste årene. Dessverre.

Nå i disse korona-tider har Redd Barna også gått høyt ut på banen og ber regjeringen øke bistandsbudsjettet og vil øke antall kvoteflyktninger til 5000 !Kvoteflyktningene kan sitte i korona-karantene på tomme hoteller i Norge nå om dagen, foreslår kreative Redd Barna. Vi minner forøvrig om at Mulla Krekar også kom til Norge som kvoteflyktning. Så den største tiltroen til det offentliges evne til å velge ut mennesker i nød er kanskje ikke lenger tilstede i befolkningen.

Christian Tybring-Gjedde er ikke nådig i sin karakteristikk av Redd Barnas utspill. Han skriver på sin egen facebook-vegg:

 

Redd Barna ber regjeringen øke bistandsbudsjettet og øke antallet kvoteflyktninger til 5000! Å fremme et slikt forslag i den krisen norsk næringsliv, norske arbeidstakere og norske myndigheter er ikke annet enn morbid vulgær populisme med nordmenns liv i potten. Forslaget viser at Redd Barna lever i sin egen trygge boble hvor de statlige overføringer detter inn på konto. Forslaget er verken barmhjertig, raust eller snilt. Det er ytterst ansvarsløst. Det er tydelig at Redd Barna savner seg selv i mediene. At organisasjonen finner dagens fokus på vårt eget land er tydeligvis vanskelig å akseptere. I en situasjon hvor mange nordmenn frykter for helse og økonomi peker Redd Barna at det finnes noen som har det verre. Ja, det er det. Derfor har jeg et langt bedre forslag. Slutt å løpe til norske myndigheter hver gang dere ønsker å vise deres medlidenhet med andres penger. Vis troverdig og ekte solidaritet med de som lider og lev som egen retorikk tilsier. Selg egne private hjem og hytter. Selg deres jordlige gods og gull. Reis til krigsherjede land og hjelp mennesker i nøden. Inntil det skjer ber jeg dere slutte å fremstå som barmhjertige riddere.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂