Boris Johnson under en pressekonferanse om koronaepidemien som ble holdt i Downing Street i London den 16. mars 2020. Foto: Richard Pohle / Reuters / Scanpix.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har mandag kveld kunngjort smitteforebyggende tiltak i øyriket av samme type som er iverksatt i andre europeiske land. Johnson fraråder folk å gå på pub eller i teater, og ber dem unngå unødige reiser, samt jobbe hjemmefra hvis de kan.

Den britiske statsministeren sier at dette må gjøres for å redde en kvart million liv, skriver The Times.

He emphasised that the advice was “particularly important” for the 8.8 million people who are aged 70 or above in Britain. They were urged to avoid other people “as much as you can and significantly limit your face-to-face interaction with friends and family”.

Denne kraftige opptrappingen i de smitteforebyggende tiltakene kom etter at rapporter fra vitenskapsfolk advarte om at en kvart million mennesker kunne dø i fravær av flere tiltak enn de opprinnelig kunngjorte.

Jonathan Van-Tam, the deputy chief medical officer, told BBC Breakfast: “What has become clear in the last few days is we’re now on the very sharp upward tilt of this epidemic and now is the time to add in additional measures to protect vulnerable people. I can’t stress enough that the advice we’ve given is incredibly important for everybody.”

Johnson appellerer til folks sunne fornuft når det gjelder å adlyde myndighetenes anbefalinger, men understreker at fullmaktene finnes for å påtvinge dem ved behov.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂