Rettsmøte for behandling av vilkårene for utlevering av Najumuddin Faraj Ahmad 28. oktober 2019. Forvarer Brynjar Meling tv.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mulla Krekar kan ikke utleveres til Italia, fordi han er i gruppen som kan bli rammet spesielt hardt av koronasmitte, mener forsvareren hans Brynjar Meling.

– Selv ikke mulla Krekar skal risikere å bli sendt ut til et sted hvor andre mennesker blir frarådet å oppholde seg, sier mulla Krekars forsvarer Brynjar Meling til NRK.

Meling mener 63 år gamle Krekar står i fare for å bli alvorlig syk, dersom han utleveres til Italia.

– Jeg skal ikke gå inn på hans helsemessige detaljer, men det er helt åpenbart at alderen i seg selv innebærer at han er i risikogruppen, sier Meling.

Advokaten sender et skriv med kravet til Justis- og beredskapsdepartementet.

I februar kom vedtaket fra departementet om at Najumuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, kan utleveres til Italia. Der ble han i fjor sommer dømt til tolv års fengsel for å ha planlagt terror.

Meling påpeker at retten som behandlet saken er i Nord-Italia, et av de områdene som er rammet. I Italia er det registrert 9.172 smittetilfeller og 463 dødsfall, som følge av koronaviruset.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.