Otto Freundlich (1878-1943)
Glassmosaikk, Köln-operaen.
Tysk titel: Ge­burt des Men­schen.

Otto Freundlich ville opprinnelig bli tannlege, men bestemte seg snart for kunstnerbanen. I 1908 dro han til Paris, der han blent andre kom i kontakt med Picasso og Braque. Fra 1924 bodde og arbeidet Otto Freundlich for det meste i Frankrike.

Han var representert med flere arbeider i utstillingen av Entartete Kunst i 1937. I 1943 ble han arrestert av Vichy-myndigheene og sendt til Majdanek, der han ble sendt rett i gasskammeret den 9. mars.

Som ved et mirakel overlevde denne mosaikken både nazisme og krig, og i 1954 ble den satt opp i det nye operahuset i Köln.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.