Abdulkarim Omar, utenrikssjef for selvstyremyndighetene i det nordøstlige Syria, eskorterer en sudanesisk IS-kvinne som returnerte til Sudan etter deltakelse i IS-kalifatet. Foto: Reuters/Rodi Said/NTB scanpix

En kurdisk delegasjon fra det nordøstlige Syria kommer til Norge 13. februar. Delegasjonen har besøkt flere land for å be dem hente hjem IS-kvinner.

I en epost til Aftenposten bekrefter Utenriksdepartementet at delegasjonen fra Syrian Democratic Council (SDC) skal møte statssekretær Audun Halvorsen (H) torsdag 13. februar.

Utenrikssjef for selvstyremyndighetene i det nordøstlige Syria, Abdulkarim Omar, er med i delegasjonen. Overfor avisa bekrefter han at situasjonen til de norske IS-tilknyttede kvinnene og barna deres, er blant tingene delegasjonen vil snakke med Norge om.

Fire norske kvinner er i leirene i Syria. Kvinnene har til sammen fire barn.

Også i Norge vil den kurdiske delegasjonen ble om at kvinnene og barna som er igjen, blir hentet, opplyser en kilde til Aftenposten.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.