Politiadvokat Hilde Hermanrud Strand. Foto: Lise Åserud/Scanpix

Babaca Sarr har fått en ny voldtektstiltale mot seg, etter tidligere å ha vært tiltalt for sovevoldtekt.

Han ble frifunnet, men retten mente likevel det var sannsynlighetsovervekt for at han hadde begått voldtekten. Han ble derfor dømt til å betale erstatning.

Påtalemyndigheten anket saken, men Sarr har ikke møtt i retten, og saken er utsatt tre ganger. Han skal oppholde seg i Saudi-Arabia.

Det er Nettavisen som melder at Sarr er tiltalt i en ny voldtektssak.

Den nye saken stammer fra en hendelse i Oslo natt til 25. november 2018. Saken ble opprinnelig henlagt, men statsadvokaten beordret mer etterforskning etter at kvinnens bistandsadvokat klaget på avgjørelsen. Beslutningen om henleggelse ble derfor omgjort.

– Etter å ha gjennomført mer etterforskning fant vi at saken bevismessig sto annerledes, og det ble sendt inn forslag til tiltale, sier politiadvokat Hilde Strand til Nettavisen. (…)

Han er internasjonalt etterlyst med pågripelsesbegjæring, men norske myndigheter får ham ikke utlevert. Inntil nylig spilte han for en klubb i Saudi-Arabia, som ikke har utleveringsavtale med Norge.

En tredje voldtektsanmeldelse mot mannen er under etterforskning av Vest politidistrikt, men det er ikke tatt påtalemessig avgjørelse.

– Den saken er nå stilt i bero i påvente av å kunne utføre avhør av ham. Det har ikke vært mulig fordi han er i utlandet, sier statsadvokat Ellen Cathrine Grevet i Hordaland og Sogn og Fjordane til Nettavisen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂