Nytt

Den tyrkiske fregatten TCG Gaziantep. Illustrasjonsfoto: Diego Quevedo Carmona / Wikimedia Commons

To tyrkiske krigsskip og et lasteskip kom torsdag morgen til havnen i Tripoli. Flere titalls stridsvogner, pansrede kjøretøy og annet militært utstyrt ble satt på land i den libyske hovedstaden, melder La Repubblica.

Krigsskipene det er tale om skal være tyrkiske fregatter.

Litt mer enn en uke etter Berlin-møtet er altså Libyas våpenembargo klart brutt.

I disse dager skal det også de siste av 3000 syrisk-tyrkiske leiesoldater ha kommet for å delta i forsvaret av Tripoli.

Mobiliseringen peker i retning en opptrapping av den militære konflikten mellom Fayez al-Serrajs internasjonalt støttede regjering og styrkene til opprørsgeneral Khalifa Haftar, som fortsetter å bombardere Tripolis sørlige periferi.

Frankrikes president Emmanuel Macron kritiserer den tyrkiske president Recep Tayyip Erdogan for å blande seg inn i konflikten i Libya. Italias utenriksminister Luigi Di Maio sier til sin tyrkiske kollega Mevlut Cavusoglu at utviklingen svekker sjansene for en fredelig løsning på situasjonen i det nordafrikanske landet.

En kanskje litt uventet virkning av det tyrkiske militære nærværet er at en tyrkisk fregatt plukket opp 30 migranter utenfor kysten av Libya, som siden ble overlevert den libyske kystvakten og tatt med tilbake til Libya. Morning Star mener å vite at fregatten det er tale om, er Gaziantep.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!