Norge undertegner torsdag det regjeringen kaller tidenes største enkeltavtale på klimafinansiering. Her er utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF). Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Norge signerer torsdag en avtale om støtte til Det grønne klimafondet (GCF) på 3,2 milliarder kroner mellom 2020 og 2023.

Dermed dobles Norges støtte til fondet. Fra norsk side er dette tidenes største bistandsavtale med en multilateral klimaorganisasjon, ifølge regjeringen.

– Det grønne klimafondet har levert gode resultater i utviklingsland, og derfor øker vi nå støtten til fondet fra 400 millioner per år til 800 millioner per år, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF).

Norge blir med dette den sjette største giveren til fondet og tredje største giver per innbygger.

– Pengene vil gå til prosjekter i utviklingsland som kutter klimagassutslipp og sørger for tilpasning til klimaendringer, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Lederen for Det grønne klimafondet, Yannick Glemarec, kommer til Oslo torsdag for å undertegne avtalen. Norads nye direktør Bård Vegar Solhjell undertegner på vegne av Norge.

Det grønne klimafondet (GCF) ble opprettet i 2010 av FNs klimakonvensjon. Fondets mål er å bidra til en lavkarbon- og klimatilpasset utvikling ved å gi støtte til utslippsreduserende tiltak og klimatilpasning i utviklingsland.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.