Sakset/Fra hofta

Maud Angelica Behn satte et portrett hun selv har tegnet på kisten og holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke. Prinsesse Märtha Louise til høyre. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

16 år gamle Maud Angelicas gripende tale til sin avdøde far snudde dagens TV-sendte begravelse av Ari Behn. Alle var der. Familie, politikere, venner og fans.

Ari Behns datter oppfordret andre som har mørke tanker, til å søke hjelp.

– Pappa må ha vært så sliten at han ikke hadde følt at han hadde noen annen utvei enn å dra fra denne verden, sa hun.

– Der tror jeg han tok feil. Det er alltid en utvei. Jeg vil si til alle at det alltid finnes en utvei, selv om det ikke føles sånn. Folk vil hjelpe, du kan få hjelp, og det kan bli bedre, la hun til. (NTB)

Maud Angelica Behns tale rørte de nær 800 menneskene som deltok i bisettelsen, og folk snufset og gråt i hele kirken. Også representantene fra kongehuset var tydelig preget.

Oslo domkirke var fylt til randen av familie, kjendiser, politikere og menigmann. Det sier noe om rolleblandingene kongehuset, via Märtha Louise og Ari Behn, ble eksponert for. Disse er likevel ikke i fokus i dag.

Medienes jakt etter kjendiser og politikeres uttalelser i etterkant, de lange klemmene, den påtrengende enigheten om viktigheten av Ari Behns arv kunne gitt oss en vond smak i munnen. Maud Angelicas hjerteskjærende tale til sin far skar tvert igjennom dette skuespillet.

Begravelser er triste, og Ari Behns familie burde kanskje ha fått ha sin sorg i fred. Etter alle medienes usunne, selvsentrerte og respektløse omgang med avdøde og hans familie, var det grunn til å frykte for hvordan begravelsen ville forløpe. Ari Behns eldstedatter, Maud Angelica æret sin far og gjorde vår frykt til skamme.

Hun ga sin far, bohemen, en verdig utgang.