Nytt

Greta Thunberg. Foto: Manu R.B./Sipa/Scanpix

Til tross for at Erna Solberg viet hele nyttårstalen til FNs bærekraftsmål, gir Greta Thunberg henne strykkarakter. Grunnen er åpningen av Johan Sverdrup-feltet som ifølge Equinor skal produsere olje i 50 år fremover. Det synes Thunberg er nærmest perverst.

Hun har skrevet et nytt brev til Norges statsminister:

”Deras regering kan nyligen rekordmånga tillstånd till att utvinna olja och gas. Det nyligen öppnade fältet för olja och naturgas, Johan Sverdrup, väntas producera olja och naturgas i 50 år; olja och gas som generar koldioxidutsläpp på 1,3 miljarder ton”, skrev Thunberg på Instagram då.

Bakgrunnen er en artikkel i Financial Times om åpningen av Johan Sverderup der Equinors sjef for oljeutvikling, Arne Sigve Nylund, sier at feltet skal produsere olje i femti år.

Det får Thunberg til å se rødt:

”Trots det faktum att vi är i början av en klimat- och miljökris öppnar Norge det nya ‘största i Västeuropa’ oljefältet.”, skriver Greta Thunberg på Twitter.

I begynnelsen av desember skrev Thunberg et brev til statsministeren sammen med 15 andre aktivister. Der ga hun klar beskjed om hva Norge har å gjøre:

”Norge måste axla sitt ansvar för barn överallt. Det måste demonstrera hur en stor producent och exportnation av fossila bränslen måste göra omställningen från förorenare, och visa vägen för andra fossilberoende ekonomier”, skriver Thunberg och aktivisterna i brevet.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!