Klimaaktivist Greta Thunberg deltok fredag i en protest mot Equinors planlagte olje- og gassfelt Rosebank.

Dette melder NTB.

Sammen med andre aktivister møtte Thunberg opp utenfor departementet for energisikkerhet og klimanøytralitet i London, ifølge en pressemelding fra Uplift, som jobber for å stanse bruken av fossil energi.

Rosebank er et oljefelt som er planlagt utenfor Shetland, og Equinor er hovedeier. Thunberg hadde noe å si til Norge og Equinor.

– Norges rykte som klimaleder er absurd all den tid Equinor planlegger nye oljefelt, som Rosebank, verden rundt, sa Thunberg.

En godkjenning av feltet vil være ødeleggende, mener Thunberg, som viser til den siste tidens mye omtalte hetebølger flere steder i verden.

– Hvordan kan den britiske regjeringen planlegge mer boring når vi ser hva brenningen av denne oljen fører til for klimaet og mennesker? Ekstremværet som oppleves verden rundt nå er en smakebit på hva vi har i vente om vi ikke slutter med fossile energikilder.

Det er bare fire dager siden Greta Thunberg ble dømt til 1500 svenske kroner i dagsbøter etter en klimaaksjon utenfor en oljehavn i Malmö.

Les også:

Greta Thunberg: – Stans i utfasing av fossilt brensel er en dødsdom

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.