Nytt

Det tok ikke lang tid før Greta Thunberg fikk svar på sin kritikk av Norge fra Norges Olje- og energiminister, Sylvi Listhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug kom torsdag kveld med et klart tilsvar til Greta Thunbergs kritiske brev til Regjeringen Solberg. – Greta Thunberg burde hylle Johan Sverdrup og norsk energipolitikk som en del av løsningen, sier Listhaug.

– Thunberg og alle miljøforkjempere bør juble for at Johan Sverdrup-feltet har utslipp som er blant de laveste i verden: 0,7 kg CO2 per produsert fat olje, mens gjennomsnittet i verden er 18 kilo.

Tidlig torsdag morgen twitret Greta Thunberg denne tweeten til sine 3,8 millioner følgere på Twitter:

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug svarer i kveld:

–  Verden kommer til å etterspørre olje i flere tiår, også innen rammene av Parisavtalen. Økt energietterspørsel globalt henger sammen med økt levestandard.

– Millioner av barn og voksne i Afrika og Asia ønsker bedre levestandard. Det er ikke realistisk at fornybar energi vil kunne dekke verdens stadig økende energibehov på kort og mellomlang sikt. Olje brukes også til mye annet enn forbrenning.

Lavmælt og faktabasert svarer Listhaug på kritikken fra 17-åringen som har oppnådd megastjerne-status som verdens dårlige samvittighet innen debatten om menneskeskapte klimautslipp.

– Det eneste verden vil oppnå ved at Norge stenger ned oljeproduksjonen er at klimagassutslippene fra verdens oljeproduksjon øker. Økt produksjon i andre land ville komme i stedet for den norske, gjerne fra steder med høyere utslipp enn norsk sokkel.

Les også: Greta Thunberg hudfletter Erna for Johan Sverdrup

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!