Norges lover, klubbe.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En kvinne i 50-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til ubetinget fengsel i sju måneder for å ha fungert som hallik for sin egen datter.

Kvinnen i 50-årene har selv tjent til livets opphold i flere tiår som prostituert, skriver Bergensavisen.

Men da to politimenn banket på døren til en leilighet like ved tinghuset i Bergen i 2016, ble døren åpnet av en langt yngre kvinne. Hun snakket ikke norsk og var iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære», ifølge tjenestemennene.

Inne i leiligheten traff den unge kvinnens mor og en mann. Både mor og datter benektet at sistnevnte hadde solgt sex, men da politiet innkalte åtte kunder pekte de ut datteren og ikke moren som den de hadde kjøpt seksuelle tjenester fra.

Kundene, til sammen åtte menn, har blitt bøtelagt med 15.000 kroner hver for å ha kjøpt seksuelle tjenester.

Den eldre kvinnen hadde opprettet annonser, holdt kontakt med sexkunder, tok imot betaling, førte regnskap og betalte husleie for datteren som bare hadde vært i Norge noen dager, slo retten fast og viste til vitnene.

Domstolen slo fast at moren hadde drevet kynisk utnyttelse av den sårbare datteren og dømte henne til sju måneders ubetinget fengsel og inndragning av 275.000 kroner.

Kvinnen er også to ganger tidligere dømt for hallikvirksomhet, i 2010 og i 2014.