Sakset/Fra hofta

Prins Epstein er ikke ferdig med Epstein: BBC Panorama sender mandag et intervju med Virginia Roberts Giuffre der hun forteller om sitt forhold til prins Andrew da hun var 17 år. ”Foto: Sang Tan/AP/Scanpix

Historien om Mette-Marits forbindelse med Jeffrey Epstein har gått verden rundt. Sky, Aftonbladet, YLE, DR, Daily Mail – det ruller videre.

Selv Agnes Moxnes i NRK måtte innrømme at det var spesielt at kronprinsessen tok opp forbindelsen i 2011, året etter at prins Andrew hadde brutt. I 2008 visste ikke norsk offentlighet noe om Epstein – da han var dømt for første gang, men det gjorde man i 2011, slo Moxnes fast.

Kjetil Alstadheim, politisk redaktør i DN, som breaket storyen, synes også dette er påfallende.

– Man kan lure på om de har Google på Slottet. Dette var på et tidspunkt der Epstein var dømt og hadde sonet en 13 måneder lang dom. Dette lå et Google-søk unna, sier Alstadheim.

Alstadheim minner om at Storbritannias prins Andrew i 2010 skal ha dratt til New York for å avslutte sitt forhold med Epstein. Han mente det var upassende å ha en sånn forbindelse med en sexforbryter.

– Det var altså året etter dette at kronprinsesse Mette-Marit fikk forbindelse med Epstein, sier Alstadheim

Til TV2 sier Alstadheim at det er påfallende at Mette-Marit skriver at de ikke var kler over hvor alvorlig anklagene mot Epstein var. Betyr det at de var klar over at han hadde ting på rullebladet?

Og hvorfor lot Mette-Marit seg involvere? -Det var nok fordi hun syntes det var spennende, sier Alstadheim.