Nytt

En såret soldat får hjelp av demonstrantene i Bagdad tirsdag 26. november. Foto: Khalid Mohammed/AP/Scanpix

Demonstranter i Irak har satt det iranske konsulatet i byen Najaf i brann. Flere er drept i nye demonstrasjoner i landet det siste døgnet.

Irakisk politi bekrefter at bygningen er brent ned. Staben tok seg ut bakdøra og er ikke skadd

I nesten to uker har Bagdad og mange sjiadominerte byer i sør vært preget av de største demonstrasjonene siden den amerikanske invasjonen i 2003. Mer enn 350 har mistet livet, og omkring 15.000 er såret.

Demonstrantene anklager den sjialedede regjeringen for korrupsjon og protesterer mot manglende offentlige tjenester og høy arbeidsledighet. Økende iransk innflytelse i landet vekker også sinne hos mange.

Minst seks mennesker er drept i sammenstøt siden i går, ifølge lokale kilder.

I Bagdad ble minst to demonstranter drept onsdag i kamper med sikkerhetsstyrker, opplyser kilder i helsevesenet og tjenestemenn som ikke ønsker å bli navngitt.

Samtidig skal én demonstrant ha blitt drept i Karbala på ettermiddagen. Dermed er til sammen fire mennesker blitt drept i denne provinsen det siste døgnet.

Tirsdag ble Bagdad rammet av tre eksplosjoner som kostet seks personer livet. Ekstremistgruppa IS, som ikke lenger kontrollerer landområder i Irak, sier den står bak.

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!