Forsvareren til 32-åringen som er siktet etter ambulansekapringen, sier at mannen ønsker å bli avhørt, men at dette ikke vil skje før tidligst onsdag.

Tirsdag kveld forteller den siktede 32-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, at han har møtt sin klient.

– Jeg er akkurat ferdig med et møte med min klient. Han har ikke fått noen formell siktelse og har derfor ikke tatt stilling til straffskyld, sier han til NTB.

Han sier at 32-åringen vil forklare seg, men det vil ikke skje tirsdag.

– Jeg er usikker på når han kan bli avhørt, men det blir ikke i kveld, sier forsvareren ved 19-tiden.

Ingen høyreekstremist
Overfor Aftenposten avviser forsvareren at hans klient har noen som helst tilknytning til ytre-høyre-miljøer:

– Han har ingen høyreekstreme tilknytninger eller tilbøyeligheter. Jeg vil på det sterkeste avvise slike anklager, sier Bergøy Pedersen, til Aftenposten.

En gjennomgang av den pågrepne mannens Twitter-konto viser ikke noe som tyder på at 32-åringen har hatt eller har høyreekstreme sympatier. Han har blant annet retvitret en melding til støtte for sosialistpartier og kritikk av Trump og Resett.

Drapsforsøk
Den 32 år gamle mannen er siktet for drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse og kjørt ned et fortau i Oslo. Mannen ble pågrepet med en hagle, en maskinpistol og en større mengde narkotika, opplyser politiet.

Mannen prøvde ifølge politiet bevisst å kjøre ned tilfeldige fotgjengere. Dramaet startet like etter klokken 12 tirsdag. Mannen var først involvert i en bilulykke ved Rosenhoff i Oslo. Da en ambulanse kom til, truet mannen til seg denne og kjørte i full fart fra stedet. Mannen var bevæpnet med hagle og en Uzi maskinpistol.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂