En person har kapret en ambulanse på Torshov. Personen skal ha kjørt på personer og kollidert med flere kjøretøy. En barnevogn med to små barn ble truffet av den kaprede ambulansen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter ambulansedramaet i Oslo tirsdag.

Politiet måtte iverksette ekstraordinære tiltak for å stanse det de beskriver som «en gal manns ferd» etter at mannen kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo ved 12.30-tiden.

Ambulansen ble stanset på Torshov. I bilen fant politiet to våpen, en hagle og en Uzi maskinpistol. I tillegg er det funnet narkotika.

– Det som er særdeles alvorlig og beklagelig, er at gjerningsmannen bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldige ofre, sier politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Også en 25 år gammel kvinne, som var etterlyst, er pågrepet, opplyser politiet. Hun ble pågrepet uten dramatikk i en dagligvarebutikk i nærheten.

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt opplyste på pressekonferansen at både mannen og kvinnen er godt kjent for politiet.

– Den 32 år gamle norske mannen siktet for drapsforsøk. Han har så langt ikke vært mulig å avhøre, opplyste Metlid.

Den 25 år gamle norske kvinnen er foreløpig siktet for befatning med skytevåpen.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om motiv, sa Metlid.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂