En 23 årig høyreekstrem på Ringerike ble i november 2001 tatt med sprengstoff, skytevåpen og politiuniformer.

Det passer unektelig på personen som politiet nå antyder sto bak terroren i Oslo og massakren på Utøya.

Mange av elementene passer med beskrivelsen av 23-åringen fra 2001. Alderen passer også rimelig bra.

23-åringen virker også voldsvillig. Et annet trekk som passer: miljøet han tilhørte planla hevnangrep mot samfunnstopper, men det var i 1997.

Dette er tredje gang 23-åringen er varetektsfengslet siden midten av juli. Da ble han siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en bilfører ble presset av veien og omkom. I slutten av august ble han fengslet fordi han skjøt vilt rundt seg mens kjæresten hans var til stede. Dengang ble han siktet for uforsiktig omgang medskytevåpen. Denne tredje gangen ble han pågrepet avpolitiet i Oslo fredag 2. november, med to politiuniformer i bilen han kjørte. Politiet fulgte opp med å ransake leiligheten hans. Der fant etterforskerne to pistoler, en gasspistol og ti dynamittgubber med fenghetter, i alt ett kilo sprengstoff.- Min klient har erkjent straffskyld for oppbevaring av våpnene og dynamitten. Han erkjenner ikke straffskyld for heleri av politiuniformene,sier 23-åringens forsvarer, advokatfullmektig Kathrine Evershos advokat Øystein Storrvik. 23-åringen ble i 1998 dømt for å ha kjøpt et stort antall skytevåpen og solgt dem videre til personer i det høyreekstreme miljøet på Ringerike. Blant de våpnene han ble dømt for å ha solgt,var det både Uzi maskinpistoler, AK47 (Kalasjnikov) automatgevær, en pumpehagle og en avsaget hagle. Han ble også dømt for ulovlig å ha vært i besittelse av tilsammen 16 ulike våpen. Blant disse var en 22 kaliber salongrifle med lyddemper og kikkertsikte. Noen av kundene hans ble senere siktet for å planlegge attentat mot norske samfunnstopper i 1997.I den samme straffesaken i 1998 ble han også dømt for vold mot to antirasister. 23-åringen vedgikk den gang tilknytning til det høyreekstreme miljøet på Ringerike.

Nynazist tatt med dynamitt og politiuniformer
En 23 år gammel nynazist fra Ringerike er varetektsfengslet etter at politiet fant to pistoler, ett kilo sprengstoff og to politiuniformer hos ham.