Fra et møte i det iranske presidentskapet ledet av Hassan Rouhani. Javad Zarif snakker. Bildet er distribuert av Iran og teksten er interessant. Rouhani sier Houthiene angrep Saudi-Arabia som en advarsel mot en utvidelse av krigen. Man eskalerer m.a.o krigen for å få motparten til å la være å gjøre det samme. Det henger ikke helt sammen. Foto: AFP/Irans presidentskap/Scanpix

Irans utenriksminister Javad Zarif, sier i et intervju med CNN, at Iran vil svare på alle angrep, enten det er fra Saudi-Arabia eller USA, med full krig.

Utenriksminister Mike Pompeo har kalt angrepet på oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia for «an act of war», en krigshandling.

Eksperter Associated Press har snakket med sier at krysserrakettene som ble brukt i angrepet ikke har rekkevidde stor nok til å kunne bli skutt fra Jemen, slik Iran og Houthi-militsen selv påstår de ble. Dermed faller denne eventuelle forklaringen bort.

Yemen’s Iranian-backed Houthi rebels have claimed the attack, saying it is over the yearslong Saudi-led war there that’s killed tens of thousands of people. However, experts told The Associated Press the cruise missiles used in the assault did not have the range to have been launched from Yemen and reach their targets.

 

The Latest: Iran’s foreign minister warns of ‘all-out war’


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂