Kronprinsen av Bahrain, Salman bin Hamad Al-Khalifa, besøkte Washington 16. september og møtte både Trump, Pompeo og forsvarsminister Mark Estes. Fpto: Chris Kleponis / Sipa/Scanpix

Saudi-Arabia vil slutte seg til en USA-ledet flåtestyrke for å sikre internasjonal skipstrafikk i Persiabukta, melder det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået.

Beslutningen er tatt etter at to viktige oljeanlegg ble angrepet med droner i helgen.

Nyhetsbyrået Saudi Press Agency siterer onsdag morgen en ikke navngitt kilde som sier at kongedømmet har sluttet seg til International Maritime Security Construct.

Tidligere har Australia, Storbritannia og Bahrain sluttet seg til flåtestyrken.

USA tok initiativ til styrken etter flere angrep på oljetankere, som amerikanske tjenestemenn har anklaget Iran for. Myndighetene i Iran har avvist anklagene.

Amerikanske myndigheter har foreløpig ikke kommentert meldingen om at Saudi-Arabia slutter seg til flåtestyrken.

Da Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif besøkte Norge i august, advarte han Norge mot å delta.

– USAs intensjon med dette nærværet til sjøs i Persiabukta er å imøtegå Iran. Hvis det kommer et nærvær til sjøs i Persiabukta, der formålet med å være der er å imøtegå Iran, kan dere ikke forvente at vi vil sitte stille når noen kommer til våre grenser for å true oss, sa Zarif til NTB.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂