Nytt

Tre dommere i Skottlands høyeste domstol har vedtatt at statsminister Boris Johnsons suspensjon av Parlamentet er ulovlig. Beslutningen overstyrer en tidligere dom som i forrige uke stadfestet at statsministeren ikke hadde brutt noen lov ved å suspendere Parlamentet.

Dagens dom vil ikke umiddelbart oppheve suspensjonen som startet tirsdag. Det er foreløpig ikke gitt ordre om å oppheve suspensjonen fordi saken skal gå i Høyesterett fra tirsdag i neste uke.

In a summary of their findings, the Court of Session judges said that the suspension of Parliament was motivated by a desire to «stymy Parliament».

They added: «The Court will accordingly make an Order declaring that the Prime Minister’s advice to HM the Queen and the prorogation which followed thereon was unlawful and is thus null and of no effect.»

Their full judgment will be released on Friday.

BBC