MDG tar mål av seg til å bli regjeringsparti. Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, tar en selfie under MDGs Landsmøte i mai. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Hvis meningsmålingene får rett og Miljøpartiet De Grønne gjør det brakvalget de ligger an til, utelukker ikke partiet å gå i regjering ved neste korsvei i 2021.

Overfor Klassekampen bekrefter nasjonal talsperson Arild Hermstad at han åpner for å kunne ta partiet inn i regjering i 2021.

– Vi ser at vi har mulighet til å gjøre det beste valget noensinne. Vi sikter mot å få sterkere innflytelse i både de store byene og i noen utvalgte kommuner, sier Hermstad om sjansene til å gjøre det bra i årets kommune- og fylkestingsvalg.

Han mener at hvis partiet får et godt valgresultat i år, og at de deretter klarer å omsette dette videre til stortingsvalget i 2021, så er et regjeringssamarbeid ikke umulig. Hermstad sier at selv om partiet ikke har noe offisielt mål for 2021, så er det et naturlig mål for MDG å nå 10 prosents oppslutning.

– Vårt mål er at Norges neste regjering skal ha kampen for miljøet og barnas framtid som sitt hovedprosjekt. Det kommer ikke til å skje uten et sterkt MDG, sier Hermstad.

Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide sa fredag til Dagens Næringsliv at han var positiv til tanken om et framtidig regjeringssamarbeid med MDG, men fikk raskt motbør både fra partifeller og politiske motstandere.

Hermstad mener på sin side at Barth Eides tanker kommer til å bli Aps linje på sikt.

 
«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!