Nytt

Leder av Talibans politiske avdeling, Sher Mohammad Abbas Stanakzai, under et besøk i Moskva i februar.Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Scanpix

Donald Trump har i 11. time avbrutt forhandlingene med Taliban. Taliban og regjeringen i Kabul var invitert til Camp David søndag, men toppmøtet er kansellert. Bakgrunnen er en intensivering av angrepene på sivile. Lørdag døde også en amerikansk soldat.

Alt tydet på at USA og Taliban var ved å inngå en avtale om tilbaketrekning og maktdeling, men Taliban har så langt nektet å snakke med Kabul-regjeringen og angrepene er blitt flere med hundretalls ofre.

Toppmøtet i Camp David skulle etter alt å dømme ha skapt et gjennombrudd.

– Ukjent for nesten alle, skulle de øverste talibanlederne og, separat, presidenten av Afghanistan, i all hemmelighet møte meg på Camp David søndag. De skulle komme til USA i kveld. Beklageligvis, for å bygge seg falsk påvirkningskraft, gikk de med på et angrep i Kabul som drepte en av våre flotte, flotte soldater og 11 andre personer, skriver Trump på Twitter lørdag. (NTB)