Nytt

Politiet skrev på Twitter at de var i Snaret og at de hadde funnet en død person. Snaret er en vei på Eiksmarka. Bildene fra de parkerte politibilene identifiserte Snaret 7 som eiendommen de gjennomsøkte. Den unge kvinnen som ble funnet død, skal være i nær relasjon med den pågrepne gjerningspersonen, som også er bosatt på stedet.

Philip Manshaus ble raskt identifisert på nettet som mannen bak skytingen i Al-Noor-moskeen. Han hadde forsøkt å livestreame angrepet sitt på Facebook og skriver at han ble valgt av Sankt Tarrant (referanse til Brenton Tarrant, som sto bak drapene i to moskeer i Christchurch på New Zealand). Tarrant livestreamet angrepet på den første moskeen. Han drepte totalt 51 mennesker og skadet 49.

 

Philip Manshaus fra Bærum forsøker også å rekruttere andre ved å si at hvis du leser dette, så er du blitt valgt av ham. Han fikk ikke til livestreaming og ble selv overmannet av dem som befant seg i moskeen.

Han avslutter med: «It’s been fun, valhall venter».

Facebook stengte profilen hans tidligere:

Til informasjon så er Nei til Sex, JA til Jesus en satireside.

Philip Manshaus gikk på Steinerskolen.

Philip Manshaus er siktet for drap og drapsforsøk i moskéangrepet.