Obama omgås de superrike og aspirer til deres nivå. I sommer ferierte han på et slott i Sør-Frankrike. Her er han på Virgin-eier Richard Bransons øy Moskito.

Barack Obama hudflettet Trump i en uttalelse mandag hvor han sa amerikanere burde avvise ledere som fyrer opp under et klima av frykt og hat og normaliserer rasisme. Det var ingen tvil om hvem Obama mente.

“We should soundly reject language coming out of the mouths of any of our leaders that feeds a climate of fear and hatred and normalizes racist sentiment,» he said. «Leaders who demonize those who don’t look like us, or suggest that other people, including immigrants, threaten our way of life, or refer to other people as sub-human, or imply that America belongs to just one certain type of people.»

Det er ikke første gangen Obama opphøyere seg selv til overkikador. Dermed bryter han en lang tradisjon i amerikansk politikk hvor tidligere presidenter avstår fra å kritisere den sittende. Men Obama mener ikke den regelen gjelder ham. Han er moralsk hevet over reglene.

Han fikk svar av en av vertene i Fox & Friends, Brian Kilmeade, og Trump gjorde hans ord til sine:

“Did George Bush ever condemn President Obama after Sandy Hook. President Obama had 32 mass shootings during his reign. Not many people said Obama is out of Control. Mass shootings were happening before the President even thought about running for Pres.” @kilmeade @foxandfriends

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 6, 2019

Sidney Hook var en grusom skolemassakre som fant sted under Obama. Men var det noen som fant på å gi Obama skylden?

Obama var en sterk forkjemper for gun control og han rygger ikke tilbake for rene løgner. Under et besøk i Brasil for ikke lenge siden sa Obama at man i USA kan bestille et maskingevær online og få det i posten. Det er ren løgn.

Tidligere statsadvokat Sydney Powell mener at Obama og hans nære medarbeider Valerie Jarrett er hjernen bak alle utspillene Demokratene og anti-Trump-mediene kommer med. Sean Hannity har vist hvordan alle tv-vertene bruker presis samme uttrykk på samme dag, akkurat som om de hadde mottatt et direktiv. Powell mener de har det: Det er Obama og Jarrett som kommuniserer hva som skal være dagens slagord.

Mediene var Obamas skjødehund mens han var president, hvorfor ikke nå som de har samme fiende?

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂