Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik hever pekefingeren mot «netthets» og foreslår forenklede forelegg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Arbeiderpartiet mener netthets har for få konsekvenser, og foreslår å gi politiet mulighet til å gi forenklede forelegg til folk som hetser.

Maria-Karine Aasen-Svensrud og Ap-nestleder Hadia Tajik har fremmet et representantforslag som skal gjøre det lettere å slå ned på netthets, skriver VG.

– Utfordringen i dag er at hvis du opplever hets og trusler på nett, så lar du det enten ligge, eller så er det full rulle i domstolsapparatet, sier Aasen-Svensrud.

Tajik poengterer at forslaget ikke legger opp til at flere ting skal bli straffbart, men at ting som allerede er ulovlige, skal få raskere konsekvenser.

– For eksempel kan en person som blir utsatt for hets, ta en skjermdump og sende den til politiet, som så vil kunne gi en bot på for eksempel 800 kroner til avsenderen, sier Aasen-Svensrud.

Tajik svarer slik på spørsmål om hvordan politiet skal verifisere at skjermdumpene er ekte:

– Det er fagfolk som må bestemme rammene, men vi har gebyrer for overtredelser og administrative sanksjoner på en god del i samfunnet vårt allerede, og man kan benytte denne muligheten bedre enn det som blir gjort i dag, sier Tajik til VG.

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.