Det er store skader på leilighetsbygget hvor eksplosjonen i Linköping skjedde fredag morgen. Foto: Jeppe Gustafsson / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Politiet tror en sprengladning forårsaket den kraftige eksplosjonen i Linköping. Over hundre leiligheter fikk skader, og rundt 20 personer ble lettere skadd.

To mennesker ble fortsatt behandlet på sykehus for splint- og sårskader fredag ettermiddag.

– Ødeleggelsene på stedet er enorme, sier politiets innsatssjef Magnus Skoglund, ifølge Aftonbladet.

Det er materielle ødeleggelser i flere leilighetsbygg, og til sammen skal 109 leiligheter skal ha fått skader i eksplosjonen fredag morgen. Vinduer og balkonger er nærmest blåst i stykker.

Politiet vet ennå ikke sikkert hva som skjedde, men tror en sprengladning ble utløst utendørs.

– Alt tyder på at noen plasserte noe i området ved Ådalagatan og Hamngatan, sa Skoglund på en pressekonferanse på ettermiddagen.

Borås Tidning sitter på opplysninger som knytter hendelsen til motorsykkelklubben Bandidos. Aftonbladet har fått opplysninger om at eksplosjonen var rettet mot en MC-gjeng.

– Det kommer inn tips om alle mulige saker. Dette er en av en alle arbeidshypotesene og ikke noe jeg kan kommentere, sier Skoglund.

På pressekonferansen ble det også opplyst at det ikke er mistanke om terrorisme. Ingen mistenkte personer er foreløpig pågrepet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.